Připravte se na kulinářskou cestu do exotického Filipínského ostrova s tímto tradičním a oblíbeným dezertem zvaným Halo Halo. Toto barevné a chutné jídlo je skvělým způsobem, jak se osvěžit v horkých letních dnech a zároveň si vychutnat širokou škálu chutí a textur.
Ingredience:
– 1 šálek vařeného sladkého rýže
– 1 šálek vařených fazolí mungo
– 1 šálek vařených červených fazolí
– 1 šálek kousků jackfruitu
– 1 šálek kokosového želé
– 1 šálek ledu
– 1 šálek kondenzovaného mléka
– 1 šálek vanilkové zmrzliny
– 1 lžíce cukru
– 1 lžíce sladkého kukuřičného krupice
– 1 lžíce tapiokových perel
Postup vaření:
1. Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Vařte sladkou rýži, fazole mungo a červené fazole do měkka. Kousky jackfruitu a kokosové želé nakrájejte na malé kousky.
2. Vezměte si velkou sklenici a začněte vrstvit ingredience. Začněte s vrstvou vařené sladké rýže, pak přidejte vrstvu fazolí mungo a červených fazolí.
3. Přidejte vrstvu kousků jackfruitu a kokosového želé. Poté přidejte vrstvu ledu.
4. Přelijte kondenzované mléko přes led a vrchol to s vrstvou vanilkové zmrzliny.
5. Posypejte cukrem, sladkou kukuřičnou krupicí a tapiokovými perlami.
6. Halo Halo je nejlepší podávat ihned, zatímco je ještě chladné.
Halo Halo je více než jen dezert, je to zážitek. Každé sousto vás přenese do tropického ráje Filipín, kde se sladké a osvěžující chutě mísí s bohatými texturami různých ingrediencí. Tento recept je skvělým způsobem, jak se seznámit s filipínskou kuchyní a přinést kousek exotiky do vaší kuchyně. Ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník, Halo Halo je jednoduchý a zábavný recept, který můžete vyzkoušet. Takže se nebojte experimentovat, bavit se a hlavně si to užívat. Dobrou chuť!
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.