Nové koření, je jedním z nejvšestrannějších koření, které můžete najít v kuchyni. Toto koření je známé svou jedinečnou chutí, která kombinuje několik různých chutí, jako je skořice, hřebíček, muškátový oříšek a pepř. Nové koření je vlastně bobule rostliny Pimenta dioica, která pochází z oblasti Střední Ameriky a Karibiku.
Nové koření je oblíbené koření v mnoha kulturách po celém světě. Je to základní složka v mnoha tradičních receptech, včetně některých druhů pečiva, omáček, marinád a kořeněných nápojů. V kuchyni Střední Ameriky a Karibiku se Nové koření často používá v tradičních pokrmech, jako je jerk kuře nebo různé druhy dušeného masa. V Evropě se Nové koření často používá v pečení, zejména v receptech na vánoční cukroví a perníky.
Historie Nové koření je stejně zajímavá jako jeho chuť. Toto koření bylo objeveno Evropany během doby objevů, kdy se španělští dobyvatelé setkali s tímto kořením v Karibiku. Bylo to tak oblíbené, že se rychle rozšířilo do Evropy a stalo se základním kořením v mnoha tradičních receptech.
Jednou z nejzajímavějších historických událostí spojených s allspice je jeho použití během Napoleonových válek. Britská námořní blokáda Francie způsobila nedostatek mnoha koření, včetně hřebíčku a skořice. Nové koření se stalo populární náhradou těchto koření, protože jeho chuť připomínala kombinaci obou.
Nové koření je také známé svými léčivými vlastnostmi. V tradiční medicíně se používá k léčení různých onemocnění, včetně zažívacích potíží, bolesti hlavy a nachlazení. Některé studie také naznačují, že allspice může mít antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti.
Ať už hledáte koření, které dodá vašim pokrmům jedinečnou chuť, nebo jste jen zvědaví na historii a kulturu spojenou s tímto fascinujícím kořením, allspice je skvělou volbou. Jeho jedinečná chuť a všestrannost ho činí nezbytným doplňkem každé kuchyně.
Máte rádi asijskou kuchyni? Zkuste se kouknout na www.tasteofasia.cz. Na této stránce najdete široký výběr asijských produktů, které vám pomohou připravit vaše autentické recepty.