Recept na Panang kari

Panang kari, známé také jako Penang nebo Phanaeng, je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje svou bohatou a pikantní chutí. Toto jídlo pochází z Thajska, kde je oblíbenou součástí místní kuchyně. Panang kari je kari s kuřecím masem, kokosovým mlékem a speciální směsí koření, které mu dodávají jeho charakteristickou chuť. Následující recept vám umožní připravit si tento exotický pokrm doma.

Ingredience:
– 500g kuřecího masa
– 2 lžíce Panang kari pasty
– 400 ml kokosového mléka
– 2 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce palmového cukru
– 1 červená paprika
– 4 listy kaffir limetky
– 1 stonk citrónové trávy
– 1 hrst čerstvé bazalky
– 1 lžíce arašídového másla (volitelné)
– Rýže k podávání

Postup přípravy:
1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky.
2. V hrnci zahřejte trochu oleje a přidejte Panang kari pastu. Restujte asi minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není zcela propečené.
4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a palmový cukr. Dobře promíchejte.
5. Přidejte nakrájenou papriku, listy kaffir limetky a citrónovou trávu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
6. Pokud používáte, přidejte arašídové máslo a promíchejte.
7. Těsně před podáváním přidejte čerstvou bazalku.
8. Panang kari podávejte s vařenou rýží.

Tento recept na Panang kari vám umožní ochutnat kousek Thajska přímo u vás doma. Je to skvělý způsob, jak přinést trochu exotiky do vaší kuchyně a zároveň si vychutnat zdravý a chutný pokrm. Tak neváhejte a pusťte se do vaření!

Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Na této stránce najdete široký výběr asijských ingrediencí, které vám pomohou připravit autentickou kari omáčku. Zde najdete panang kari pasty.

Panang kari

Oblíbené kategorie

Fotografie pouze hovězího masa na bílém pozadí

Maso

Omáčky

Těstoviny

Dezerty

Rýže

Saláty

Polévky

Plody moře