Panang kari, známé také jako Penang nebo Phanaeng, je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje svou bohatou a pikantní chutí. Toto jídlo pochází z Thajska, kde je oblíbenou součástí místní kuchyně. Panang kari je kari s kuřecím masem, kokosovým mlékem a speciální směsí koření, které mu dodávají jeho charakteristickou chuť. Následující recept vám umožní připravit si tento exotický pokrm doma.
Ingredience:
– 500g kuřecího masa
– 2 lžíce Panang kari pasty
– 400 ml kokosového mléka
– 2 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce palmového cukru
– 1 červená paprika
– 4 listy kaffir limetky
– 1 stonk citrónové trávy
– 1 hrst čerstvé bazalky
– 1 lžíce arašídového másla (volitelné)
– Rýže k podávání
Postup přípravy:
1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky.
2. V hrnci zahřejte trochu oleje a přidejte Panang kari pastu. Restujte asi minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není zcela propečené.
4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a palmový cukr. Dobře promíchejte.
5. Přidejte nakrájenou papriku, listy kaffir limetky a citrónovou trávu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
6. Pokud používáte, přidejte arašídové máslo a promíchejte.
7. Těsně před podáváním přidejte čerstvou bazalku.
8. Panang kari podávejte s vařenou rýží.
Tento recept na Panang kari vám umožní ochutnat kousek Thajska přímo u vás doma. Je to skvělý způsob, jak přinést trochu exotiky do vaší kuchyně a zároveň si vychutnat zdravý a chutný pokrm. Tak neváhejte a pusťte se do vaření!
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Na této stránce najdete široký výběr asijských ingrediencí, které vám pomohou připravit autentickou kari omáčku. Zde najdete panang kari pasty.