Recept na Zeleninové stir-fry Chopsuey

Chopsuey je tradiční čínské jídlo, které se stalo populárním po celém světě. Přestože je jeho původ často připisován americkým Číňanům, jeho kořeny sahají až do jižní Číny. Chopsuey je v podstatě směs různých druhů zeleniny, které jsou rychle orestovány na pánvi nebo woku. Tento recept na zeleninové stir-fry Chopsuey je skvělým způsobem, jak využít různé druhy zeleniny, které máte doma. Je to rychlé, zdravé a chutné jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.

Ingredience:
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
– 1 paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1 brokolice, rozdělená na růžičky
– 1 cuketa, nakrájená na tenké plátky
– 200 g bambusových výhonků
– 200 g houby shiitake, nakrájené na plátky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce oyster omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce kukuřičného škrobu smíchaného s 4 lžícemi vody

Postup:
1. Na pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké.
2. Přidejte mrkev, papriku, brokolici, cuketu, bambusové výhonky a houby shiitake. Restujte na středním ohni, dokud zelenina není měkká, ale stále křupavá.
3. Přidejte sójovou omáčku, oyster omáčku, sezamový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně pokryta omáčkou.
4. Přidejte směs kukuřičného škrobu a vody a promíchejte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
5. Vařte další 2 minuty, pak odstavte z ohně.

Toto jídlo je skvělým způsobem, jak využít zeleninu, kterou máte doma. Je rychlé, zdravé a chutné. Můžete ho podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu. Buďte kreativní a přidejte další druhy zeleniny podle své chuti. Dobrou chuť!

Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené se stir-fry Chopsuey.

Zeleninové stir-fry Chopsuey

Oblíbené kategorie

Fotografie pouze hovězího masa na bílém pozadí

Maso

Omáčky

Těstoviny

Dezerty

Rýže

Saláty

Polévky

Plody moře