Chopsuey je tradiční čínské jídlo, které se stalo populárním po celém světě. Přestože je jeho původ často připisován americkým Číňanům, jeho kořeny sahají až do jižní Číny. Chopsuey je v podstatě směs různých druhů zeleniny, které jsou rychle orestovány na pánvi nebo woku. Tento recept na zeleninové stir-fry Chopsuey je skvělým způsobem, jak využít různé druhy zeleniny, které máte doma. Je to rychlé, zdravé a chutné jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.
Ingredience:
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
– 1 paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1 brokolice, rozdělená na růžičky
– 1 cuketa, nakrájená na tenké plátky
– 200 g bambusových výhonků
– 200 g houby shiitake, nakrájené na plátky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce oyster omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce kukuřičného škrobu smíchaného s 4 lžícemi vody
Postup:
1. Na pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké.
2. Přidejte mrkev, papriku, brokolici, cuketu, bambusové výhonky a houby shiitake. Restujte na středním ohni, dokud zelenina není měkká, ale stále křupavá.
3. Přidejte sójovou omáčku, oyster omáčku, sezamový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně pokryta omáčkou.
4. Přidejte směs kukuřičného škrobu a vody a promíchejte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
5. Vařte další 2 minuty, pak odstavte z ohně.
Toto jídlo je skvělým způsobem, jak využít zeleninu, kterou máte doma. Je rychlé, zdravé a chutné. Můžete ho podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu. Buďte kreativní a přidejte další druhy zeleniny podle své chuti. Dobrou chuť!
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené se stir-fry Chopsuey.