Recept na nudle Bami Goreng

Bami Goreng je tradiční indonéské jídlo, které se dočkalo velké popularity po celém světě. Tento pokrm, jehož název v překladu znamená „smažené nudle“, je skvělým příkladem bohaté a rozmanité indonéské kuchyně. Bami Goreng je známý svou výraznou chutí, kterou mu dodávají různé druhy koření a omáčky. Připravte si tento exotický pokrm a přeneste se alespoň na chvíli do tropického ráje Indonésie.

Ingredience:
– 250 g nudlí (nejlépe soba nebo udon)
– 200 g kuřecího masa
– 2 stroužky česneku
– 1 cibule
– 1 mrkev
– 1 paprika
– 100 g zelí
– 2 vejce
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce oyster omáčky
– 1 lžička chilli omáčky (podle chuti)
– sůl, pepř
– olej na smažení

Postup přípravy:
1. Nudle uvařte podle návodu na obalu, poté je opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky, osolte, opepřete a orestujte na oleji. Poté ho vyjměte a nechte stranou.
3. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a zelí. Vše smažte, dokud zelenina nezměkne.
4. Do zeleniny přidejte uvařené nudle, kuřecí maso a vše zalijte sójovou, oyster a chilli omáčkou. Dobře promíchejte.
5. Na pánvi si rozšlehejte dvě vejce a smíchejte je s nudlemi.
6. Bami Goreng podávejte horké, posypané podle chuti jarní cibulkou nebo koriandrem.

Tento recept na Bami Goreng je skvělým způsobem, jak si vychutnat chuť exotické indonéské kuchyně. Je to jednoduché, rychlé a výsledný pokrm je plný chutí a vůní. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto lahodného jídla. Ať už ho podáváte jako hlavní chod nebo jako součást většího menu, Bami Goreng je jistě potěší každého milovníka asijské kuchyně. Dobrou chuť!

Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Bami Goreng.

Bami Goreng

Oblíbené kategorie

Fotografie pouze hovězího masa na bílém pozadí

Maso

Omáčky

Těstoviny

Dezerty

Rýže

Saláty

Polévky

Plody moře