Kung Pao Stir Fry je tradiční čínské jídlo, které pochází z provincie S’-čchuan. Toto jídlo je pojmenováno po Ding Baozhenovi, který byl guvernérem provincie S’-čchuan v období dynastie Qing a jeho titul byl Kung Pao. Toto jídlo je známé svou pikantností a sladkokyselou chutí. Připravte si tento autentický čínský pokrm přímo u vás doma!
Ingredience:
– 500g kuřecího masa
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce rýžového octa
– 2 lžíce hoisin omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička kukuřičného škrobu
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
– 1/2 lžičky sušených chilli vloček
– 1/2 šálku nasekaných pražených arašídů
– 1 pórek, nasekaný
– 1 paprika, nasekaná
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a v misce ho smíchejte se sójovou omáčkou, rýžovým octem, hoisin omáčkou, sezamovým olejem a kukuřičným škrobem. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
2. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a přidejte česnek, zázvor a chilli vločky. Restujte asi minutu.
3. Přidejte kuřecí maso a směs na pánvi a smažte, dokud maso není úplně uvařené.
4. Přidejte nasekaný pórek a papriku a smažte dalších 5 minut.
5. Nakonec přidejte pražené arašídy, promíchejte a podávejte.
Kung Pao Stir Fry je skvělým pokrmem, který můžete podávat s rýží nebo nudlemi. Toto jídlo je plné chutí a vůní, které vás přenesou přímo do srdce Číny. Připravte si tento pokrm a užijte si autentickou chuť čínské kuchyně přímo u vás doma!
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Kung Pao.