Singapore Black Pepper Stir Fry je tradiční singapurské jídlo, které je známé svou pikantní chutí a rychlou přípravou. Tento recept se v Singapuru těší velké oblibě a je oblíbeným jídlem jak místních, tak turistů. Jeho historie sahá až do 50. let 20. století, kdy se začal podávat v místních pouličních stáncích. Od té doby se stal neodmyslitelnou součástí singapurské kuchyně.
Ingredience:
– 500g hovězího masa
– 2 lžíce černého pepře
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce oyster omáčky
– 1 lžíce cukru
– 2 stroužky česneku
– 1 cibule
– 1 paprika
– 1 mrkev
– 2 lžíce rostlinného oleje
– Sůl podle chuti
Příprava:
1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a marinujte v mixu černého pepře, sójové omáčky, oyster omáčky a cukru. Nechte odležet alespoň 30 minut.
2. Česnek a cibuli nakrájejte na drobno. Papriku a mrkev nakrájejte na tenké proužky.
3. Na pánvi rozpalte olej a přidejte česnek s cibulí. Restujte, dokud nezačnou měnit barvu.
4. Přidejte marinované maso a smažte, dokud není maso zcela propečené.
5. Přidejte papriku a mrkev a smažte dalších 5 minut.
6. Podle potřeby přidejte sůl a podávejte horké.
Tento recept na Singapore Black Pepper Stir Fry je skvělým způsobem, jak se seznámit s autentickou singapurskou kuchyní. Je rychlý, jednoduchý a plný chutí, které vás přenesou přímo do srdce Asie. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento exotický pokrm, který vás zaručeně nadchne svou jedinečnou chutí.
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Black Pepper Stir Fry.