Szechuan Chilli Ginger Garlic Stir Fry je tradiční pokrm z provincie Sichuan v Číně. Tento recept je známý svou výraznou chutí, která je kombinací sladké, kyselé, slané, hořké a pikantní chuti. Tento pokrm je ideální pro milovníky ostrých jídel a je skvělým způsobem, jak oživit vaši kuchyň.
Ingredience:
– 500g kuřecích prsou
– 2 lžíce oleje
– 2 lžíce nasekaného česneku
– 2 lžíce nasekaného zázvoru
– 2 lžíce szechuanského pepře
– 2 lžíce chilli omáčky
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce cukru
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 1 pórek
– 1 paprika
– 1 mrkev
– Sůl podle chuti
Příprava:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a osolte.
2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte nasekaný česnek a zázvor. Restujte, dokud nezačnou vonět.
3. Přidejte kuřecí proužky a smažte, dokud nejsou zcela propečené.
4. Přidejte szechuanský pepř a chilli omáčku. Dobře promíchejte.
5. Přidejte nakrájenou papriku, pórek a mrkev. Smažte dalších 5 minut.
6. V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičný škrob. Tuto směs přidejte na pánev a promíchejte.
7. Vařte dalších 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
8. Podávejte horké s rýží nebo nudlemi.
Tento recept je skvělým způsobem, jak se seznámit s autentickou čínskou kuchyní. Je plný chutí a vůní, které vás přenesou přímo do srdce Szechuanu. Takže pokud hledáte něco nového a vzrušujícího, co by mohlo oživit vaše jídelníček, vyzkoušejte Szechuan Chilli Ginger Garlic Stir Fry. Vaše chuťové pohárky budou nadšené!
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Chilli Ginger Garlic Stir Fry.