Kantonské citrónové kuře je tradiční pokrm z jižní Číny, konkrétně z provincie Kanton. Tento recept se vyznačuje svou jedinečnou kombinací sladkých, kyselých a pikantních chutí, které spolu tvoří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si tento exotický pokrm a přeneste se alespoň na chvíli do srdce Asie.
Ingredience:
– 500 g kuřecích prsou
– 2 citróny
– 1 lžíce medu
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 1 lžička chilli vloček
– 2 stroužky česneku
– 1 lžička zázvoru
– Sůl a pepř
– Rýže na podávání
Postup přípravy:
1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme.
2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kuřecí maso na něm opečeme dozlatova.
3. Mezitím si připravíme omáčku. Do misky vymačkáme šťávu z citrónů, přidáme med, sójovou omáčku, rýžový ocet, kukuřičný škrob a chilli vločky. Vše důkladně promícháme.
4. K opečenému kuřeti přidáme nastrouhaný česnek a zázvor a chvíli společně restujeme.
5. Poté přilijeme připravenou omáčku a vše necháme na mírném ohni povařit, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
6. Hotové jídlo podáváme s vařenou rýží.
Kantonské citrónové kuře je skvělým způsobem, jak oživit běžný jídelníček a přinést do vaší kuchyně trochu exotiky. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale výsledná chuť je velmi komplexní a bohatá. Připravte si tento čínský pokrm a nechte se unést vůněmi a chutěmi Dálného východu.
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Kantonským Citrónovým Kuřetem.