Nudle Kao Soi, známé také jako Chiang Mai Nudle, jsou tradiční thajským jídlem, které pochází z severní části Thajska. Tento recept je inspirován burmánskou kuchyní a je charakteristický svou bohatou a pikantní chutí. Nudle Kao Soi jsou výjimečné svou kombinací křupavých a měkkých nudlí v pikantní kokosové omáčce.
Ingredience:
– 200g kuřecího masa
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce rybí omáčky
– 2 lžíce cukru
– 1 lžička soli
– 2 lžíce oleje
– 2 stroužky česneku
– 1 cibule
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička chilli prášku
– 400 ml kokosového mléka
– 200g rýžových nudlí
– 1 limetka
– hrst koriandru
– hrst mungo klíčků
Postup přípravy:
1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a marinujte v sójové a rybí omáčce, cukru a soli. Nechte odležet alespoň 30 minut.
2. Na oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek a cibuli, přidejte kurkumu a chilli prášek a smažte, dokud nezačne vše krásně vonět.
3. Přidejte marinované kuřecí maso a smažte, dokud není maso zcela propečené.
4. Přidejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
5. Mezitím uvařte rýžové nudle podle návodu na balení.
6. Do misky vložte uvařené nudle, přelijte kokosovou omáčkou s kuřecím masem. Ozdobte koriandrem, mungo klíčky a pokapejte limetkovou šťávou.
7. Pro křupavý efekt můžete na oleji orestovat několik nudlí a posypat jimi hotové jídlo.
Nudle Kao Soi jsou skvělým způsobem, jak se přenést do exotického Thajska a vychutnat si jeho bohatou kuchyni. Toto jídlo je plné chutí a vůní, které vás okouzlí a zanechají v paměti nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si Nudle Kao Soi a užijte si kousek Thajska přímo u vás doma.
Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Kao Soi.