Recept na Vindaloo Kari

Vindaloo Kari je tradiční indické jídlo, které pochází z regionu Goa. Tento recept byl původně přivezen portugalskými kolonizátory a postupem času se vyvinul do své současné podoby, která je charakteristická svou pikantností a hlubokou chutí. Vindaloo Kari je ideální pro milovníky ostrých jídel a je skvělým způsobem, jak obohatit svůj kulinářský repertoár o něco nového a exotického.

Ingredience:
– 500 g vepřového masa
– 2 lžíce oleje
– 2 cibule
– 4 stroužky česneku
– 1 kus čerstvého zázvoru (cca 5 cm)
– 2 lžičky mletého koriandru
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička mletého chilli
– 1 lžička mleté skořice
– 1 lžička mletých hřebíčků
– 1 lžička mletého pepře
– 200 ml vody
– 200 ml vinného octa
– Sůl podle chuti

Postup přípravy:
1. Měkké vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
2. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
3. Přidejte nastrouhaný česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
4. Přidejte všechny koření (koriandr, kmín, kurkumu, chilli, skořici, hřebíček, pepř) a smažte, dokud se nezačnou uvolňovat jejich aroma.
5. Přidejte nakrájené maso a smažte, dokud není z všech stran opečené.
6. Přidejte vodu a ocet, osolte a nechte na mírném ohni dusit cca 1 hodinu, dokud maso není měkké a omáčka se nezredukuje na požadovanou konzistenci.
7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Vindaloo Kari je jídlo plné chutí a vůní, které vás přenese přímo do srdce Indie. Je to skvělá volba pro večeři s přáteli nebo rodinný oběd. Připravte si tento recept a užijte si autentickou chuť indické kuchyně přímo u vás doma. Dobrou chuť!

Většinu přísad z receptu najdete na www.tasteofasia.cz. Zde najdete produkty spojené s Vindaloo Kari.

Vindaloo Kari

Oblíbené kategorie

Fotografie pouze hovězího masa na bílém pozadí

Maso

Omáčky

Těstoviny

Dezerty

Rýže

Saláty

Polévky

Plody moře