Fazole s párkem je tradiční české jídlo, které se v našich domácnostech vaří již po generace. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledné jídlo je výživné a chutné. Fazole s párkem jsou ideální na studené zimní večery, kdy potřebujeme něco teplého a sýteho.

Ingredience:
– 500g fazolí (můžete použít konzervované nebo čerstvé)
– 4 klobásy (nejlépe uzené)
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 1 lžíce sladké papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce oleje
– 1 lžička kmínu
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy:
1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce smažíme.
2. Do pánve přidáme nakrájené klobásy a orestujeme je dozlatova.
3. Přidáme sladkou papriku, kmín a mouku. Vše promícháme a krátce smažíme.
4. Do pánve přidáme fazole a rajčatový protlak. Vše promícháme a podlijeme vodou tak, aby byly fazole ponořené.
5. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
6. Fazole s párkem necháme na mírném ohni dusit cca 20 minut.
7. Hotové jídlo podáváme s pečivem nebo knedlíkem.

Fazole s párkem jsou skvělým jídlem, které můžete podávat jako hlavní chod nebo jako svačinu. Toto jídlo je velmi výživné a zasytí i ty největší hladovce. Navíc je příprava rychlá a jednoduchá, takže se do ní může pustit i začátečník v kuchyni. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento tradiční český recept. Dobrou chuť!

Máte rádi asijskou kuchyni? Zkuste se kouknout na www.tasteofasia.cz. Na této stránce najdete široký výběr asijských produktů, které vám pomohou připravit vaše autentické recepty.

Fazole s párkem

Oblíbené kategorie

Fotografie pouze hovězího masa na bílém pozadí

Maso

Omáčky

Těstoviny

Dezerty

Rýže

Saláty

Polévky

Plody moře